Parašyta: 2014-05-14 08:08:12
Žinutės: 443
Prisijungė: 2012-10-10
Man įprotis per lenkus važiuoti naktį susiformavo dar tada, kai keliai ten buvo prasti. Dabar situacija su keliais labai pasikeitusi į gerą pusę, bet įprotis liko

Paryčiais irgi esam bandę važiuoti, bet man kažkaip nepatiko: kol užmiegi iš vakaro, ryte keltis labai anksti, o ir miegas toks kažkoks... zuikio... Važiuojant iš vakaro kiek gali, tiek nuvažiuoji, kartais stoji kur už Varšuvos nusnausti valandai, kartais net ne. Apskritai man naktinis važiavimas patinka, ne tik su kemperiu. Na, bet čia jau kaip kiekvienam patogiau

Parašyta: 2014-05-14 18:38:53
Man irgi patinka naktinis vaziavimas, tik visada neramu del zveriu, ir Lenkija dar pasizymi pesciaisiais, diena nakti jie kazkur eina ir eina, tik nesuprasi kur. Paryciais ju irgi maziau. Man kazkaip tas lengvas numigimas is vakaro visai gerai, ir nakti lyg ir miegojes, ir lenkus beveik visada pravaziuoji.
Parašyta: 2014-05-14 22:25:48
Žinutės: 365
Prisijungė: 2014-03-26
pasakysiu tik viena furistu posaki, girdeta pries keliolika metu, istrigo: jei nakti nenori miego ir manai kad gali saugiai vaziuoti, klysti, nes is priekio atvaziuojancios furos vairuotojas luzta kaip nori miego....
Parašyta: 2014-05-14 23:17:52
Žinutės: 75
Prisijungė: 2014-02-17
Mes su žmona kelionėje laikomės principo, kad atostogos skirtos poilsiui ir prasideda nuo namų slenksčio, o naktys miegui. Ne vėliau 19 val ieškome vietelės nakvynei. Tenka paminti šį principą kai važiuojame su draugais slidinėti, tai aš nelabai džiaugiuosi.
Parašyta: 2014-05-15 08:12:37
Žinutės: 2142
Prisijungė: 2012-10-03
Esu "naktinis". Visuomet stengiuosi Lenkiją kirst naktį. Labai patogu, o ir taip norisi greičiau į pietus.....
Matyt tie reikalai nuo žmogaus priklauso. Vienam naktį būtina miegot, kitas gali padaryt ir išimtį.
Parašyta: 2014-05-15 08:13:14
Žinutės: 56
Sveiki, mes kaiptik gegužės 30d. startuojame į Rumuniją. Aš nemanau ,kat tai sudėtingesnis kelias negu iš Italijos į Austriją per Alpes......
Parašyta: 2014-05-15 09:47:08
Žinutės: 182
Prisijungė: 2013-02-03
Mes praktikuojam dienos važiavimą. Daug kas skundžiasi Lenkijos keliais, furomis. Na kas liečia kelius, tai manau kad jie pasidarė visai neblogi. Furos ? Man jos netrukdo. Nelekiu virš 90, o kartais būna ir neblogai pasinaudoti kaip ,sponcoriais' kai važiuoja per miestelius virš 60. Prilimpi paskui ir tikimybė papulti už greitį beveik 0.
Paskutinis pakeitimas: 2014-05-15 09:58:28
Žinutės: 574
Prisijungė: 2012-09-21
Vladas.B parašė:
Mes su žmona kelionėje laikomės principo, kad atostogos skirtos poilsiui ir prasideda nuo namų slenksčio, o naktys miegui. Ne vėliau 19 val ieškome vietelės nakvynei. Tenka paminti šį principą kai važiuojame su draugais slidinėti, tai aš nelabai džiaugiuosi.
Geras principas

Po keletos važiavimų mums asmeniškai labiau pasiteisino Lenkijos kirtimas "į" dienos metu. Tiesiog naktinis važiavimas suteikia per daug nervų. Man

Įsivaizduoju, kad tai susiję su regėjimu - tiesiog daug daug prasčiau matau tamsoje, gasdina visokie esami ir menami šešėliai, net nevairuodama, o tik sėdėdama šalia patiriu labai didelę įtampą, neverta

Tiksliau verta pasiplanuoti, kad galėtume išvažiuoti ryte - tada pervažiuojam kaimynę, o tamsoj Vokietijoj kaip tais ramiau galima keliauti iki Berlyno

Tiesa, grįžtant "iš" kelionės dar neteko nakvoti Lenkijoje.. Noras būti "namų teritorijoje" sujungia visus mygtukus taip, kad kartais grįžtam paryčiais, paskutinį kartą - nakvynė ties LT pasieniu
Beje, gal žinot kokia jaukesnę (nei degalinės) aikštelę netoli pasienio?

Kartais grįžtam per Marijampolę, kartais per Lazdijus..
(p.s. turbūt reiktų čia moderatoriui atskirti pokalbį į atskirą diskusiją apie Lenkijos (ar kitų šalių) pravažiavimą).
Parašyta: 2014-05-15 12:45:43
Žinutės: 614
"Beje, gal žinot kokia jaukesnę (nei degalinės) aikštelę netoli pasienio?

Kartais grįžtam per Marijampolę, kartais per Lazdijus.."
Link Lenkijos dažniausiai startuojame iš aikštelės pasienyje (54°19'09.2"N 23°08'15.5"E ). Šiaip ji vikikų, saugoma, bet aikštelėje yra visą parą veikianti kavinė, prie jos parkingas lengviesiems, ten ir stojame. Kartais paprašo 10 Lt (kaip iš fūrų) kartais ne.
Paskutinis pakeitimas: 2014-05-15 13:52:01
Žinutės: 23
Prisijungė: 2013-08-13
Konkrečiai aptarinėjamu maršrutu važiavome prieš kelias savaites, startavome anksti šeštadienį, per diena nuvažiavome apie 850 km, nakvynė jau buvo Slovakijoje. Nepastebėjau kad būtų daug fūrų, kitaip tariant man net pasirodė, kad jų buvo tik viena kita

, beje teko per cb pašnekėti su lietuviais fūristais besiilsinčiais ant Ruminijos -Vangrijos sienos, tai jie sakė kad jiems negalima sekmadienį važiuoti Vengrijos keliais, tai Slovakiją -Vengriją geriausiai kirsti būtent sekmadienį. Kiek daugiau fūrų buvo jau Rumunijoje. Sėkmės keliaujantiems ir besiruošiantiems