Tomas.P parašė:
Ačiū už nurodas dėl keltų, šiuo metu geriausios kainos Eckero line, į vieną pusę Talinas Helsinkis su kemperiu iki 7 m. ir 4 žmogai (2+2) 68 eur, čia norma kaina? Į abi 148, bet nenoriu prisirišt prie laiko. Man svarbiausia kelionės metu, kaip eksploatuoti kemperį ir kur galima stoti, ar būtini kempingai, pvz., ar galima Rovaniemi kažkur susitoti be kempingo? Gal kokia programėlę kur šalia galima nakvynės vieta degalinė su kemperių aptarnavimu ir pan? Kaip prižiūrėti kemperį kelionės metu, įsidėti kastuvą, kokį langų uždangalą ar pan. Taip pat kokiu maršrutu važiavote, gal kažką galima įtraukti aplankyti pakeliui į šiaurės ašigalį? Ar verta lysti su kemperiu į Rygą bei Taliną pakeliui. Ačiū.
Atsakau tik dėl maršruto. Esu Suomiją pravažiavęs visais įmanomais keliais, tad mano nuomonė sekanti:
Vaizdingiausias kelias Helsinki - Mikkeli - Kuopijo - Kajani - Rovaniemi. Važiuojant žiemos metu kelias Kajani - Rovaniemi Nr 78 gan siauras, vingiuotas ir su statokom įkalnėm ir nuokalnėm, bet labai vaizdingas.
Sekantis pagal vaizdingumą pagal Botnijos įlanką galima pro Turku (Turku Helsinki vaizdingas net autostradinis kelias), galima tiesiai pro Tampere ir kylant į šiaurę.
Toliau Karelijos kelias Helsinki - Lappeenranta - Joensuu - Kuusamo - Rovaniemi.
Tiesiausias ir daugiausiai apkrautas, mažiausiai vaizdingas Helsinki - Jyväskylä - Oulu - Rovaniemi.
Iš lankytinų vietų, pats asmeniškai norėčiau pamatyti šiaurės pašvaistę, yra stebėjimo centras Rovaniemi Arktikum, bet kiek teko skaityti geriausia vieta tam vieta Švedijoje Abisko, pakeliui į Ledo viešbutį galima užsukti.
Kitos lankytinos vietos Rovaniemi, jau buvo aprašytos šioje temoje, pakeliu su vaikais galima į Fazer saldainių fabriką.