Home

Forumas

Žinutės: 2142
Nuotraukos: 1084
Koordinatės: 7
Prisijungė: 2012-10-03
Kaip Aurimai sekasi konstruoti autopilota? Gal jau pilotuoja :)
Žinutės: 688
Nuotraukos: 100
Koordinatės: 16
Prisijungė: 2012-09-21
Dainius.D parašė:
Kaip Aurimai sekasi konstruoti autopilota? Gal jau pilotuoja :)
Šiuo metu esu įnikes į donoro paieškas, siunčiuosi serviso knygas įvairių autobilių ~90-96 metų, kai elektronikos nebudavo per daug :) Bandau surasti geriausia donora mechaninei sistemai, o gal net ir elektroninei.

Bėje kilo mintis čia bemąstant apie tą sistemą, kad kogero seni automobiliai net ne pagal greitį žiūrėdavo, o tiesiog pagal apsukas variklio, nes čia visiškai tas pats reikalas, tik apsukas pasiimti galima N kartų lengviau, nes tai yra tiesiog triukšmas elektros sistemoje, ir šitą reikalą galima nuskaityti bet kur, kur tik yra įtampa (jeigu ji nepraeina per kokius nors slopintojus). Tai va dabar bandau išsiaiskinti dėl šito reikalo skaitydamas serviso knygas, galbūt net yra automobiliai kurie palaiko greitį pagal apsukas, tokiu atveju net programuoti jokiu mikroprocesorių nereikėtų.
Laukiam išsižioję :)
Žinutės: 2828
Nuotraukos: 4166
Koordinatės: 91
Aš šia tėmą taip pat stumiu, bet nesavarankiškai, o numėčiau į servisą, tie daug tokiu reikalu primontavę prieš koki 10 metu , dabar atliekas surankiojo ir man montuoja, kaina bus kažkur apie 700-800 lt čia viskas medžiagos /darbai.
Jo 700lt, tai ne 1500lt !

Nors manę labiausiai intriguoja Aurimo projektas ir ekonomiškai patrauklus, ir galimybė pačiam į šį reikalą "rankas suleisti"
:)
Mano čelendžerije tiek visko dar galima daryti, kad kai ką atiduodu geriau sugebančiam tai padaryti :), o sau kas paprasčiau  :)
Teisingas požiūris :taip:
Jau turiu, įmontavo ir veikia, bet taip įdomiai, estiškai, išlėto :)
kaina gavosi 750+pvm , kam idomu galiu pasakyti ,kad meistrai pirko dalis estijoje, :) koks satapimas :)  nemanau ,kad brangiai mokejo, man nesako kiek , bet ten galima rasti norui esant.

Dabar ieškau pečiuko ventiliatoriaus varikliuko, gal pas ka uzsimetes yra , tiktu fiato, pezo, citroeno 90-93m svarbu, kad veiktu :)
Žinutės: 688
Nuotraukos: 100
Koordinatės: 16
Prisijungė: 2012-09-21
Robertas.M parašė:
Jau turiu, įmontavo ir veikia, bet taip įdomiai, estiškai, išlėto :)
kaina gavosi 750+pvm , kam idomu galiu pasakyti ,kad meistrai pirko dalis estijoje, :) koks satapimas :)  nemanau ,kad brangiai mokejo, man nesako kiek , bet ten galima rasti norui esant.

Dabar ieškau pečiuko ventiliatoriaus varikliuko, gal pas ka uzsimetes yra , tiktu fiato, pezo, citroeno 90-93m svarbu, kad veiktu :)
Gal galima pamatyti nuotraukas? Kokius ten mygtukus įtaise, kaip ten su trosais po kapotu padarė? Gal net kokių užrašų nurašyti, kokios firmos ir pan?

Šansų patiem surasti jau mažai, jeigu surinkinėjo iš likučių gal net jau negamina, nes kiek teko ieškoti tai belike vos kelios įmonės kurios dar gamina tokiu rinkinius, dabar kai jau visi automobiliai standartiškai tą autopilotą turi :)
galima ir nuotraukas , galima ir naturoje :) zinau tik, kad valdimo rankenele keitė, buvo viena, atminties nelaike, rado kita pas estus ir pritaike esamoms smegenims, o papildomai greicio davikli ikiso, nes negalejo nuimti duomenu is niekur , 'tupas'fiatas visiskai, tai ir gerai , nera kam luzineti :), yra ir instrukcija, ten ir pavadinimai turetu buti, tik negaliu nieko sendien paziureti, kemperiui peciaus varikliuka keiciu, isvariau i servisa.....