Sveiki,
Iš menkos mano patirties galiu pasakyti, kad buso tipo kemperio (vano) daug paprastenė priežiūra- jokių medinių dalių, jokių puvėsių ir labai brangaus jų remonto. Kažkiek paprastesnis važiavimas dėl siaurumo. Aukščio bus nedaug žemesnis, tai skirtumo nepajusite- vistiek netilpsite, ten kur telpa lengvoji- nebent bus koks MB Marco polo su pakeliamu stogu. Vietos ir komforto daug mažiau nei kituose, visas gyvenimas nusiteikite, kad bus lauke. Blogu oru, būnant viduje, bus sunku.
Ilgio nebijokite- 6 ar 7m praktiškai nėra skirtumo- jau nebe lengvoji ir nei to, nei to į lengvos vietą nepastatysite.
Alkova- dėl miegamų vietų gal praktiškiau nei kiti, bet važiuot sunkiau- pasipriešinimas didesnis, stabilumo mažiau, važiuojant matomumas daug mažesnis- ypač serpantinuose ir siaurose gatvelėse.
Jūsų pasirinkto Solifer man nepatinka išplanavimas- tokį turėjau ir nepatiko kiekvieną vakarą/rytą kilnoti stalą, lovas.
Knaus tas pats- patys nepatogiausi išplanavinai.
Visų labai trumpos bazės- viskas supsis ir linguos.
Patogiausias toks, kur visą laiką lieka nejudintas stalas. Jūsų atveju turbūt būtų šešiavietis su alkova ir garažu, arba gal rasite kokį dalinai integruotą su nuleidžiama lova per vidurį. Arba pilnai integruotas, tik jis bus brangesnis ir avarijos arba bent stiklo keitimo atveju remontas bus daug kartų brangesnis.
Iš bėdos galim pasidaryti miegamas vietas garaže- 1 ar 2.
Šildymas patogiausias su dyzeliu.
Bet kokiu atveju nebijokite ilgio. Išsinuomokite savaitgaliui tarkim dalinai integruotą 7 ar 7,5m ilgio ir pasibandykite.
Tai tiek iš mano patirties.